Arcarius informatie consultants houdt zich bezig met het vertalen van de informatiebehoefte vanuit de verschillende bedrijfsprocessen van een organisatie naar de informatievoorziening. Wij geven adviezen m.b.t. de opzet en inrichting van de informatievoorziening en begeleiden de daaruit voortkomende projecten.

 

Bij het zoeken naar een naam voor onze organisatie drong zich de metafoor op met het maken van een handboog. Zowel bij de informatievoorziening van een organisatie als bij het maken van een handboog kijk je naar het doel, de structuur en de eigenschappen van het ruwe materiaal. Met gebruikmaking van deze eigenschappen wordt uit het materiaal een instrument geconstrueerd en wordt net zo lang getilleerd *) totdat deze in balans, op spanning en toegesneden op de gebruiker is. Arcarius (latijn voor boogschutter) was dan ook snel als naam gekozen voor ons bedrijf die de informatievoorziening toegesneden wil laten zijn op de primaire processen van de organisatie.

 

Belangrijkste activiteiten: 

  • Analyse informatiebehoefte organisatie
  • Audit van huidige informatievoorziening
  • Adviseren over inrichting informatievoorziening
  • Begeleiden en uitvoeren van projecten op het gebied van digitalisering en procesoptimalisatie
  • Interim management

 

Specialisatie:

  • Documentaire Informatievoorziening

 

  

 

  

*) Tilleren is het proces waarbij je 1) de werparmen in balans brengt 2) de boog zo laat buigen als jij wilt en 3) het trekgewicht op maat brengt. Dit door de boog stapje voor stapje verder uit te trekken, van de stijve delen hout te verwijderen en de boog te laten wennen.  Boek: Houtkoorts: Zelf een handboog maken, Jan van der Veen: http://home.kpn.nl/veen0804/